Background

Groot vlees op de barbecue

Een groot stuk vlees is heerlijk op de barbecue en gemakkelijker te bereiden dan u wellicht denkt. Een barbecue met deksel is ideaal voor het roosteren van een mooi stuk groot vlees. Daarmee krijgt u namelijk het meest smakelijke resultaat. Met de lekkerste vleesspecialiteiten maakt u daarmee het buiten koken nog lekkerder.

Natuurlijk krijgt u van ons een bereidingsadvies, zodat uw vlees op de juiste wijze bereid kan worden.

Het lekkerste vlees voor op de Monolith of Big Green Egg.
Heerlijke lamsbout, Picanha (staartstuk), Ribeye, Côte de Boeuf, Pulled Pork, of een Brisket. Alles is bij ons verkrijgbaar; nu ook uit Rein's Vleesatelier!

Heeft u vragen? Wij vertellen u er graag alles over!


In ons assortiment

De volgende vleessoorten hebben wij vers of dry-aged voor u op voorraad. Let er echter wel op dat van bepaalde vleessoorten de voorraad beperkt is. Bestel dus tijdig.

Baby Top (kogelbiefstuk)

Een van de bekendste steaks die te verkrijgen is, is natuurlijk de biefstuk. De kogelbiefstuk wordt gesneden van de kogel van de bovenbil van een koe, of van de kogel van het spierstuk.

Bavette

Ook bekend als flank steak. Iets steviger maar heerlijk smaakvol. Wordt bereid als een steak en medium rare gegeten. Het stuk is een snit uit de flank en net dit stukje is heerlijk om als steak te eten. Dun snijden tegen de draad en genieten maar.

Côte d'Boeuff

De côte de boeuff is de culinaire benaming voor een ribstuk of rundersteak. Het deel dat zich bevindt tussen de dunne lende (waarvan de entrecôte is gemaakt) en de hals. Het vlees bevat een fijne draad, is zacht en bevat slechts een dun laagje vet. Het vlees is van eigen slachting en voordat u het krijgt aangeboden, wordt het eerst 3 tot 6 weken gerijpt. Het vlees wordt daardoor zachter en voller van smaak.

Picanha

De Picanha is een prachtig stuk van het deel tegen de staart van het rund, ook wel het staartstuk genoemd. Het stuk weegt een halve kilo tot twee kilo en wordt in zijn geheel bereid of als steak. Een Picanha hoort een randje vet te bevatten.

Entrecôte

De entrecôte komt van de dunne lende en heeft een heel klein vetrandje, wat de smaak geeft aan dit vlees.

Rib-eye

Een rib-eye is gemarmerd vlees, oftewel met een beetje vet doorregen. Hierdoor blijft het vlees lekker mals en sappig. Het wordt rosé gegeten.

Lamsbout, lamsrack of lamszadel

Ons lamsvlees komt uit de buurt van Diepenheim. Rosé gebraden heerlijk.

Pulled Pork

Snit van de schouder of procureur van het varken. Geschikt voor iedere barbecue en heerlijk voor het bereiden van pulled pork. Langzaam gegaard draadjesvlees. Heerlijk op een broodje met Cole-Slaw.

Beenham

Licht gepekeld en zacht van smaak. Gemaakt van spierstuk of dikke lende uit de ham van het varken.

Wegdammerrib

Dé enige echte! Varkensfilet, licht gepekeld en ingestreken met Ardenner mosterd.

Spareribs

Rauw of gegaard verkrijgbaar, naar eigen wens kruiden of marineren.

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.